onsdag 6 maj 2015

Vid middagsbordet

Jag vet inte hur ni har det vid middagsbordet men för mig är en gemensam middag med hela familjen otroligt viktig och något som alltid prioriterats, även den tiden då något av barnen skulle iväg på träning och match. Då fick det bli tidig eller sen middag rätt & slätt. Vid middagen ska vi mötas allihopa.
Nu kanske ni tror att vi sitter & konverserar i lugn och behaglig samtalston jämt men så är dock inte fallet.
Vi är en stökig familj, det är ofta högljutt både med skratt eller gorm. Vill någon säga något avbryts det ofta (lite för ofta) och ibland höjs rösten ännu mer för att höras. Det skrattas, suras och pikas under en och samma middag. Det pratas om skola, politik, tro och fisar. Allt i en enda röra.
Och mitt i allt detta ska det komma en ytterligare familjemedlem som troligen också kommer vilja ta sin plats i familjen, och som måste låtas få sin plats både i familjen och middagsbordet.
Det är också vid dessa middagar som vi numera pratar om namnförslag, utveckling och mycket mer runt knyttet (varför inte huruvida knyttet ska uppfostras könsneutralt t.e.x).

Älskar våra högljudda middagar (oftast) och skulle inte vilja byta ut min stökiga familj för något i världen. Men visst känns det spännande att ha ännu en röst vid bordet :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar